Reisbureau Joker

De afgelopen weken heb ik mijn tijd gespendeerd met een 26 dagen durende roadtrip naar de VS te plannen, samen met reisbureau Joker. Normaal gezien zou ik nooit mijn reis plannen via een reisbureau, omdat dit vaak duurder uitkomt en ik leef met een klein studentenbudget, maar... Deze reis vergt zo ongelofelijk veel planning, dat het me gemakkelijker leek om het voor één keertje toch maar door het reisbureau te laten doen. Alles werd bij Joker geboekt: hotels, huurwagen, vlucht en de verzekeringen. Met een frisse blik (ik kan niet vergelijken met andere bureaus) geef ik je dus mijn eerlijke mening over mijn ervaringen, en hoe alles in zijn werk gaat.De bestemmingen kiezen

Joker had op haar site al een heleboel uitgewerkte roadtrips staan. Mijn plan was origineel om route 66 volledig te rijden, maar na wat meer research gedaan te hebben, bleek dat het vooral het westelijke gedeelte van de Verenigde Staten was dat me interesseerde. Bovendien zijn stukken van de route 66 afgesloten, dus gooiden we (Drie vriendinnen en ik) de plannen volledig om en kozen we voor het programma 'Western Wanderer'. Bij Joker werken ze de reis precies uit zoals jij het wil, dus schrapten we een paar bestemmingen, en plaatsten er enkele nieuwe bij. De planning werd doorgestuurd naar Joker, en de VS-expert gaf feedback en alternatieven waar er gedacht werd dat iets niet haalbaar was. Wanneer je akkoord gaat, wordt er voor jou een offerte aangemaakt afhankelijk van wat je budget is.

Offerte

Enkele dagen later kreeg ik een mailtje met de offerte. Hierin stond de uitgewerkte route, met een korte uitleg van de bezienswaardigheden per locatie. Ook een lijst met hotels was bijgevoegd, zodat je alle hotels op voorhand al een beetje kan opzoeken. Een overzichtelijke lijst van de prijs kreeg ik ook, waarin stond wat wel en niet was inbegrepen. Dit kwam op een 1400 euro. In de mail stelde Joker ook een comfortabele vlucht voor, met daarin de prijs (ongeveer 1000 euro per persoon) en de vertrekuren. Samen met de offerte had Joker ook een keuzelijst doorgestuurd van vier auto's, voor de huurwagen. Ik ben, omdat ik wat behoefte had aan meer informatie, in het kantoor langsgegaan om al mijn vragen te laten beantwoorden en heb daar ook meteen de auto in optie laten zetten.

Boeken

Na een berekening te hebben gedaan van alle uitgaven die gemaakt moesten worden, hebben we besloten alles te boeken. Dit konden we online doen, gewoon door een mailtje te sturen. De volgende dag kregen we een factuur, waarvan we een voorschot (reken op ongeveer de helft) moesten betalen. We brachten Joker opnieuw een bezoekje om de verzekeringen in orde te brengen. In ons geval was deze verzekering (bij Allianz) 8% van het totale reisbedrag, met uitzondering van de huurwagen (door konden we een aparte verzekering op nemen die goedkoper uitkwam). Deze verzekering dekt annulering, reiscompensatie, reisbijstand, bagage en enkele andere zaken die voor ons niet echt van toepassing waren. We kwamen uit op ongeveer 180 euro per persoon. Daarbovenop betaalden we Joker 12 euro dossierkosten per persoon.

Foto door Davide Ragusa, barnimages.com

Resultaat

Een maand voor vertrek heeft Joker ons roadbook klaar en kunnen we dit afhalen. In dit roadbook staat alle informatie die we nodig hebben, zoals informatie over de hotels en de huurwagen, de bezienswaardigheden per plaats en nuttige informatie zoals adressen en belangrijke telefoonnummers.   Het heeft ons waarschijnlijk meer gekost dan wanneer we alles zelf zouden boeken, maar het heeft ons ook een heleboel gedoe bespaard. Daarom bij deze: bedankt Joker, om een vleugje luiheid voor ons mogelijk te maken, door alles voor ons te regelen.

Wil je ook graag een reis boeken via Joker, dan kan je dat doen in een Joker reisbureau, of gewoon via https://www.joker.be

Tussen haakjes, ik werd niet gesponsord, zoals ik eerder vertelde wil ik gewoon mijn ervaring met jullie delen.Reacties

Populaire posts